Jobba hos branschens goda exempel!

Ale el förstärka elnätet

Nära, Tryggt och Enkelt – för en energifylld vardag

 

Ale El känner stolthet i att vara energibranschens goda exempel som sätter arbetsmiljö och säkerhet i främsta rummet.

Vi är en medlemsägd ekonomisk förening som ansvarar för elnätet i Ale och delar av Lilla Edets kommun. Vår bolagsform borgar för ett genuint kundfokus och vi befinner oss i stark tillväxt som ett led av Ale kommuns starka expansion.

Medarbetarna på Ale El är starkt engagerade* och nu söker vi ytterligare en energifylld teamspelare som vill göra skillnad i vardagen. För att möta våra kunders och marknadens krav söker vi en energifylld person som vill utvecklas och göra skillnad i vardagen för sig själv, sina kollegor och våra kunder. Nära, tryggt och enkelt – för en energifylld vardag.

I koncernen ingår även dotterbolaget Ale El Elhandel AB som startade 2011.

* Resultatet i vår senaste medarbetarenkät visar att Ale Els medarbetare är starkt engagerade, har en långsiktigt mycket hållbar arbetsplats och har ett index som toppar listan av 500 arbetsplatser i undersökningen. (Sustainable Performance mätning hösten 2019).

Nu söker vi en ny teamspelare till vår Drift- och anläggningsavdelning.

Som distributionselektriker på Ale El kommer du i huvudsak att arbeta med ombyggnad, utbyggnad, drift och service av elnätet – både för hög och lågspänningsanläggningar. Det är ett varierande och lärorikt arbete där du jobbar både enskilt och tillsammans med dina kunniga kollegor.

Du har en utbildning inom el och några års yrkeserfarenhet, gärna från energibranschen och eldistribution. Vi tror att du har lätt för att kavla upp ärmarna och hugga i samt tar eget ansvar. Är du är noggrann, strukturerad och sätter säkerheten främst så är du en person som vi gärna vill investera i.

Hos oss erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete där mycket av arbetsdagen spenderas utomhus i friska luften. Din uppgift är att trygga elnätsleveranser för våra kunder och alltid leverera el alla dygnets timmar – året runt. Du kan därför komma att ingå i beredskapstjänstgöring. B-körkort samt svenska i tal och skrift är en nödvändighet.

Har du frågor kring tjänsten eller Ale El? Ring gärna vår Drift- och anläggningschef Mikael Hansson eller VD Stefan Brandt på telefon 0303- 33 24 00.

Du hittar mer information om oss som företag och dina framtida kollegor genom att kolla runt på vår webbplats eller läs om oss i Alekuriren här.

I denna rekrytering samarbetar vi med Strategisk HR-Partner Inger Atterskog AB. Urval sker löpande, skicka därför din ansökan så snart som möjligt till inger@strategiskhr-partner.se.

Skicka in din ansökan, märkt ”Ale El” i rubriken senast den 10 augusti. Har du frågor om rekryteringsprocessen ring Inger Atterskog på 0707–69 08 66.

Spontanansökan

Du kan alltid skicka in en spontanansökan till info@aleel.se.

Fröpåsar till alla våra medlemmar

Vårens Medlemsnytt är äntligen ute!

Våra medlemmar i Ale El Ekonomisk förening får varje år två nummer av Medlemsnytt hemskickade till sig. Där skriver vi bland annat mer om vad som är på gång i vår verksamhet. I vårens upplaga skickade vi även med två fröpåsar – med information om några av fördelarna med medlemskapet i vår ekonomiska förening.

Fröpåsarna innehåller solrosfrön – som du kan plantera där du tycker det passar.
Vi vill med denna lilla vårhälsning önska dig god odlingslycka och härliga dagar i solen!

Är du inte medlem ännu men vill bli? Läs mer och ansök HÄR!

 

Kallelse till Årsstämma för Ale El Ekonomisk förening

Med anledning av rådande pandemi hålls agendan kort:

– Endast den formella dagordningen
– Inga presentationer eller föredrag
– Ingen förtäring eller fika

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det innebär att stämman hålls utomhus och att vi upprätthåller social distans. Om deltagarantalet överstiger 50 personer behöver vi göra särskilda arrangemang och det är därför viktigt att du som vill vara med anmäler dig senast 6 maj.
Välkommen!

Tid och plats:
Furulundsparken Alafors
13 maj kl 18.00

Anmäl dig senast 6 maj!
info@aleel.se
0303-33 24 00

Dagordningen finner du här

På gång i elnätet vecka 14

Nu är vi klara med tre dagars intensivt arbetet för att framtidssäkra elnätet!

Veckans arbete (v. 14) i området kring Kilanda är en del i vårt stora projekt där vi succesivt bygger om den så kallade Kilandalinjen som sträcker sig från Älvängen till Kollanda.
Boende i området har säkert märkt av extra aktivitet från bland annat Ale El-bilar och grävfordon.

Varför är det här arbetet så viktigt?

Att säkra upp Kilandalinjen är en del i att framtidssäkra Ales elnät. Framförallt förstärker vi linjen och gräver samtidigt ner kablar där det går för att vädersäkra.
I samband med arbetet passar vi även på att byta ut en del transformatorstationer. Information kring aktuella arbeten längs Kilandalinjen kommer löpande meddelas till berörda kunder.

Vi vill även passa på att tacka dig som kund för din förståelse
och önskar dig en fortsatt fin vecka!

Så hanterar vi oron för COVID-19 (Corona-virus)

Vi på Ale El har alltid säkerhet som vår högsta prioritet – både när det gäller våra medarbetare och kunder. På Ale El fortsätter vi med att leverera el som vanligt, det innebär att vi behöver utföra vissa planerade arbeten för att säkra driften. har en långsiktig beredskap så att du kan känna dig helt trygg. Under nuvarande spridning av Covid-19 (Corona-virus) har vi säkrat upp vårt dagliga arbete genom att låta delar av vår personal jobba hemifrån samt vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs. Vi följer myndigheternas rekommendationer och uppdaterar oss dagligen gällande status i Sverige och i världen.

Väntar du besök från oss?
Just nu pågår elmätarbyte i vårt område. De allra flesta elmätare sitter utomhus och teknikern behöver inte träffa dig vid bytet. De tekniker som utför arbetet är givetvis symptomfria. Om du själv är sjuk och har ett planerat besök så ber vi dig kontakta Eltel 031-311 33 04 för att boka om tiden.

Vid andra kundärenden hänvisar vi dig i första hand till kontakt via telefon och mejl. På så sätt minskar vi tillsammans smittorisken för både vår personal och dig som kund. Om du har några vidare frågor eller funderingar går det som vanligt bra att höra av dig till vår kundservice på telefon 0303-33 24 00 eller mejla info@aleel.se

Ett fel har uppstått på fakturan

Informationen nedan berör våra kunder som bor i elområde SE3/elområde 3 – se karta för översikt av områden som det gäller. Felet påverkar kunder som har rörligt pris eller anvisat elhandelsavtal.

Det har uppstått ett fel på fakturan för mars månad som gör att grundpriset ej har fakturerats, gäller enbart februaris förbrukning. Det innebär att det saknas en summa på berörda kunders faktura. Vi jobbar just nu med att se över felet samt hur vi ska åtgärda det på ett så smidigt sätt som möjligt.

Till dess kan du betala fakturan som vanligt – och invänta kompletterande information som vi skickar ut via e-post eller vanligt brev till dig som är berörd!

Driftstörning på Mina Sidor

Just nu har vi en pågående driftstörning på Mina Sidor som påverkar
en del av våra kunder.

Felet innebär att värdet på förbrukningsstaplarna inte visas korrekt under fliken ”El”.
Driftstörningen påverkar inte din förbrukning på fakturan – utan felet rör endast Mina Sidor.

Vi jobbar med att se över felet!

Nu byter vi ut våra elmätare

Uppdatering i elmätarbytesprojektet:

Nu har vi kommit nästan halvvägs i arbetet med att byta alla elmätare i vårt elnät. Arbetet löper på smidigt och just nu pågår byten öster om Nödinge och i Nol.

Är du intresserad av din elförbrukning –  gå gärna in på “Mina Sidor” via aleel.se

Läs mer om mätarbyte HÄR!

Stormen Dennis helgen v 7

Det kan bli risk för hårda vindar när stormen Dennis drar in över Sverige i helgen. Stormar kan påverka elnätet – och därför är det bra om du håller dig uppdaterad via din kommun, berörda myndigheter och media. Undvik helst att ge dig ut när det blåser som mest. Väderläget kan du följa via SMHI så du har möjlighet att förbereda dig. Vanligtvis går SMHI ut med stormvarningar 24 timmar innan. Vi uppdaterar information i mån av tid på Facebook samt på vår hemsida under ”Drift”. Vid stormar ser vi som vanligt till att höja beredskapen.

Du kan bland annat förbereda dig genom att:

  • Ta bort lösa föremål i trädgården och på balkongen så de inte blåser iväg, t ex studsmattor, lösa takpannor och skadade träd.
  • Säkra byggnadsställningar så att inget löst material finns som kan lossna och vålla skada.
  • Rensa dagvattenbrunnar så att regnvatten kan rinna undan.
  • Ha ficklampa, tändstickor, stearinljus och batteriradio till hands om det blir strömavbrott.
  • Ladda mobiltelefonen och använd sparsamt under eventuella strömavbrott.
  • Har du brunn med elektrisk pump – se till att pumpa upp vatten.
  • Vid strömavbrott: Öppna kyl och frys så kort tid som möjligt för att ta ut mat. En välfylld frys kan hålla kylan i flera dygn om du inte öppnar dörren. Är det kallt ute kan du förvara maten utomhus. Passa även på att fylla upp vatten i flaskor innan trycket i vattenledningarna försvinner.

Vi har strömavbrott i flera delar av kommunen (avklarat)

Uppdatering kring strömavbrott 2020-02-10 kl 17:32:

Samtliga högspänningsanläggningar är nu i drift!
Under kvällen den 10 februari kommer vi fortsätta att jobba i fält med lågspänningsärenden. Ring oss på 0303-33 24 00 om din fastighet fortfarande saknar ström helt eller delvis. Detta arbete kommer även att fortsätta under morgondagen.

Har du varit utan ström i mer än 12 timmar?
Då har du rätt till avbrottsersättning! Den betalas ut på din faktura – senast inom tre månader. Detta görs automatiskt, du behöver därför inte kontakta oss angående ersättningen.

2020-02-09:

För våra medarbetares säkerhet är arbetet avbrutet och återupptas så snart vi säkerhetsmässigt har förutsättningar för det.
För de kunder som under söndagskvällen fortfarande saknar ström får man räkna med att strömmen är tillbaka först under måndagen.
Vi beklagar strömavbrottet.