Tävling på Facebook!

Den 23 januari firar vi Elens dag tillsammans med dig!
Årets tema är ”Med el håller vi kontakten” – något som är extra aktuellt i dessa speciella tider. Vi har valt att fira Elens dag med en tävling på Facebook, där du kan vinna ett energifyllt presentkort på Clas Ohlson (värde 500 kr). På Clas Ohlson hittar du massor av el-prylar som passar perfekt för att hålla kontakten med nära och kära eller kanske för att lysa upp ditt hem.
Gå in på vår Facebook för att läsa mer och delta i tävlingen.

En spännande förändring i elnätet!

Just nu pågår ett arbete på Ale Els lågspänningsnät (400V) i Gunntorp där vi nu ersätter blanktråd av koppar som är upphängd i trästolpar med nergrävd kabel.
Totalt är det en sträcka på ca 80 meter som drift- och vädersäkras.
Koppartråden är troligtvis från 1950-talet och ersatte då befintlig järntråd eller klenare koppartråd. Bortsett från 2 serviser är denna sträcka med koppartråd den sista i hela vårt elnät.

På gång i elnätet v 3

Nästa vecka kommer vi främst jobba med projekt där vi river luftledningar och samtidigt gräver ner kablar i marken för att drift- och vädersäkra elnätet.
Projekten pågår i både Skepplanda och Alafors och kommer att fortsätta under ett par veckor. Berörda kunder informeras löpande.
Samtidigt fortsätter vi jobba för att minska smittspridningen genom hemarbeten och olika arbetstider. Vi på Ale El passar även på att önska dig en energifylld helg!

Energispartips 7/10

God energifylld fortsättning önskar vi på Ale El!

Vi börjar året med ett enkelt energispartips som passar dig som jobbar hemifrån. Istället för att höja värmen hemma medan du jobbar kan du istället unna dig 10 minuters pausgympa för att få upp värmen mellan dina online-möten och telefonsamtal. Perfekt för kroppen, sinnet och elräkningen!

God Jul!

Ale El önskar er alla en riktigt God och stämmningsfull jul!
Under helgdagarna har kundservice stängt – mejla oss ditt ärende på info@aleel.se så besvarar vi dig när vi är åter.
Personal finns dock alltid i beredskap och nås på journummer 031-703 16 16.

Energispartips 6/10

Inför stundande jul och nyår går många spisar och ugnar varma – vilket såklart drar energi.
Visste du om att energin går åt som mest medan du värmer upp din ugn i hemmet? Dagens energitips är därför att planera din matlagning så att du slipper stänga av spis och ugn emellan olika maträtter – så kan du effektivisera din tillagning och samtidigt spara energi!

På gång i elnätet v 51

Då har vi på Ale El laddat upp för ännu en energifylld vecka i december. Inför stundande jul och nyår påminner vi om att vi alltid har beredskap året runt – dygnets alla timmar. Det händer mycket under de sista dagarna av året och under vecka 51 har vi bland annat dessa spännande projekt i omlopp:

  • En del av Kilandalinjen, där den nya luftledningen från Krokstorp är driftsatt samtidigt som alla de gamla högsspänningsstolparna är raserade runt Kilanda Säteri. Projektet fortsätter under 2021.
  • Alafors, där vi under morgondagen fortsätter ett förberedande arbete för att elektrifiera Osbackens nya industriområde – genom att dra en ny högspänningskabel till området.
  • Skepplanda, där vi genomför en omläggning av kablage för både högspänning och lågspänning vid det nya LSS-boendet.
  • Skepplanda, där vi på grund av nybyggnation i området stärker upp vårt lågspänningsnät i Slittorp.
  • Bohus, där vägen Sandliden är avstängd mellan den 14 och 15 december på grund av grävarbete i området. Informationstavlor finns utsatta längs vägarna i området. Arbetet är en del i projektet av en ny mottagningsstation i Jennylund.

Vi vill även passa på att önska dig en glimrande, härlig jul och god fortsättning!

Energispartips 5/10

I december plockas många glimrande ljusslingor och annan julbelysning fram för att öka mysfaktorn i mörkret.
Om du vill spara energi kan du t ex byta till LED-lampor i din julgransbelysning, för att minska din elförbrukning under många jular framåt. Köper du nya elljusstakar och annan julbelysning till hemmet – finns det idag många energisnåla alternativ – i form av både LED-lampor och lysdioder.
Det är också vanligt att ha en timer till dessa – men kom ihåg att en timer inte alltid minskar din elförbrukning då själva timern i sig drar energi. Det kan därför löna sig att stänga av och sätta på din belysning för hand.

Teckna ett schysst elavtal idag!

Börjar det bli dags för dig att teckna ett nytt elavtal? Gå in på aleel.se eller hör av dig till oss via telefon eller mejl. Glöm inte att även följa oss på Facebook och Instagram.

I alla Ale El Elhandels elavtal ingår 100 % förnybar energi utan extra kostnad. Vi är även certifierade med Schysst Elhandel, framtagen av branschorganisationen Energiföretagen Sverige.

Klicka här för att teckna ditt nya elavtal!

Telefon: 0303-33 24 00
E-post: info@aleel.se

Projekt i Surte

Ett av våra nuvarande projekt är ett arbete i Surte, där vi håller på att gräva ner en ny högspänningskabel mellan två av våra transformatorstationer i området för att uppgradera elnätet.
I fredags var Perra från planering- och projekteringsavdelningen på plats för att mäta in kabelns läge. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för fler inlägg om vår energifyllda vardag!