Framtidssäkring av elnätet pågår

Här jobbar vi för tillfället med att ta ner Sannumslinjens luftledning. Istället kommer vi gräva ner kabeln för att framtidssäkra elleveransen för både boende och företag i området! Ett viktigt och roligt projekt, tycker vi på Ale El.

Nu byter vi ut Elmätarna

Varför ska vi byta ut din elmätare?
Energimarknadsinspektionen har tagit fram nya funktionskrav för elmätare som alla Sveriges elnätsbolag enligt lag måste förhålla sig till. Det innebär att Ale El planerar att byta elmätare i Ale Els nätområde under perioden 2019-2020. Är du nyfiken kan du läsa mer om funktionskraven på Energimarknadsinspektionens hemsida

Hur påverkar det här dig?
Det här kommer inte påverka dig speciellt mycket alls. Mätinsamlingen och faktureringen kommer se ut som den gjort tidigare, du kommer fortsätta se din faktiska förbrukning. Varken den nya mätaren eller arbetet med att byta mätaren kommer att medföra extra kostnader för dig som kund. Är du intresserad av din elförbrukning kolla gärna in på “mina sidor” på aleel.se

Läs mer om mätarbyte

Sponsring med Ale El

Ett samarbete med affärsmässiga vinster för både er och oss.

Varmt välkommen med er ansökan om sponsring. Ansökningsperioden är i gång redan nu och vi vill ha er ansökan senast sista december.

Läs mer och fyll i Ansökningsformulär här

Ale El sponsrar energigivare!

Under söndagen den 12 maj var Ale El matchvärdar på Forsvallen i Skepplanda. Karl-Erik Nilsson, Svenska fotbollsförbundets ordförande och Ale Els marknadschef, Sarah Ander delade ut priser till alla kämpande i matchen mellan Skepplanda BTKs utvecklingslag och Långared BoIS.

Vinnare – Älvängens Vårmarknad

Den första maj hölls traditionsenligt marknad i Älvängen.
Vi fanns på plats för att möta våra kunder, tack alla ni som besökte oss!

Vi hade en tävling där man skulle gissa hur många Ale El-karameller som fanns i den stora glödlampan – det lockade många.
Rätt svar var 198 st och de två (!) som gissat exakt rätt antal har blivit kontaktade.
Biocheckar är på väg till vinnarna med posten.

Varning för bedragare!

Kunder har uppmärksammat oss på att det förekommer telefonsamtal från bedragare. Den uppringande påstår att företaget som ringer har ingått ett samarbete med Ale El, detta är falskt. Ale El har inget samarbete med telefonförsäljare av något slag. Vi vill varna våra kunder och uppmanar till att lägga på luren.

Se vår film Ale El 50 år

2018 firade Ale El Ekonomisk förening 50 år. I den här kortfilmen vill vi visa på var det hela började.

Vi gratulerar!

Vi gratulerar Roland Henningsson som fyller 90 år den 2 maj.

Hur kom det sig att det blev Ale El för din del?
-Inför kommunsammanslagningen fanns två svåra frågor att hantera. Den ena var namnet på kommunen och den andra elförsörjningen. Vattenfall hade för avsikt att bli ny eldistributör, men det fanns ett motstånd från de fyra lokala elföreningarna som ville ha kvar sin självständighet. Det var en strid på kniven, men så bildades Ale Elförening 1968. De tidigare elföreningarna hade tre representanter vardera i den nya styrelsen och kommunledningen två. Efter att ha avslutat min anställning i Ale kommun blev jag tillfrågad av valberedningen om jag inte kunde bli ledamot från ägarsidan.
Vad tycker du personifierar Ale El?
-En välskött förening med gott anseende som förändrats mycket genom åren lopp, inte minst när det gäller organisation och utrusning. Företagsformen är bra, en ekonomisk förening med konsumenterna som äger. Det är en angelägenhet för kunderna att ha Ale El som leverantör i bolagssammanhang. Utdelningen i form av återbäring är en positiv del i det hela.
Källa: Alekuriren

Engångsavgift på fakturan

 

På denna faktura debiteras tre särskilda avgifter bestämda av Riksdagen. Kommer endast en gång per år.

Avgifterna skickas vidare från oss till Svenska Kraftnät, Energimarknadsinspektionen och Elsäkerhetsverket.

 

 

Skepplanda BTK

Skepplanda BTK är en av de föreningar som Ale El stolt sponsrar.

Sponsring är en viktig del av Ale El’s lokala engagemang som syftar till att främja samhällets energigivande hjältar.

Det finns en stolthet i Ale El’s geografiska ursprung, vi njuter av den rena och friska natur som finns där vi verkar och känner glädje över det engagemang och den sociala gemenskap som Aleborna visar. Att ge energi till Ale är något Ale El är riktigt bra på!

Ska bli energifullt att få följa Skepplanda BTK under de kommande året.