Ladda din elbil

Vill du ladda bilen hemma?
Ale El Elhandel erbjuder tillsammans med Eways en säker och smidig laddning för hemmet.

Köp din laddbox här

Säkert och tryggt med laddbox

Elsäkerhetsverket avråder från att använda ett vägguttag för elbilsladdning eftersom de inte är anpassade för hög belastning under längre tid. Att använda en laddbox som är speciellt anpassad för laddning i hemmet, ger dig en betydligt säkrare men också effektivare laddning. Vid laddning i ett vanligt vägguttag tillåts inte heller laddningen att uppnå maximal styrka. Med hjälp av en laddbox tillåts högre laddeffekter, vilket ger en snabbare laddning.

Varför är det bra att installera en lastbalanserare?

Vill du få bättre kontroll på din totala elförbrukning och slippa oroa dig för att överbelasta säkringen när du installerar en laddbox?
Då kan en lastbalanserare vara ett bra komplement.
Om du är intresserad så ska du ta kontakt med din  elinstallatör som hjälper dig med att installera den hemma.

En lastbalanserare läser av husets totala elförbrukning och anpassar utifrån det mängden el som används till din laddbox.
Med andra ord prioriteras alltid husets elanvändning först och elen som blir över går till din laddbox.
På så vis får du en säkrare anläggning då du inte behöver oroa dig för att överbelasta säkringen när hushållets elförbrukning är hög vilket även ger en jämnare förbrukning samtidigt som du undviker lasttoppar.

Effektstorlek på laddbox

Kortfattat kan man säga att en laddare på 3,7 kW laddar ca 2 mil/timme och en laddare på 11 kW laddar ca 6 mil/timme.
Din bil kan dock ha en begränsning på hur mycket effekt den kan ladda med, vilket är kopplat till storleken på bilens batteri.
Du kan alltid koppla in bilen att ladda mot en 11 kW-laddare, däremot kan det finnas en begränsning i bilen som gör att den inte laddar mer än 3,7 kW ändå.

Installation och uppsäkring

Önskar du som kund installera laddbox vänder du dig till en elinstallatör. Önskas även ändring av huvudsäkring vänder sig installatören till oss på Ale El.

Säkring Effekt 1-fas Effekt 3-fas
16 3,7 kW 11 kW
20 4,6 kW 14 kW
25 5,8 kW 17 kW
35 7,2 kW 22 kW