Strömavbrott

Elnätet för kraften hem till dig. Ett tillförlitligt nät kräver löpande underhåll, här hittar du information om aktuella, planerade och avklarade strömavbrott.

Uppdatering kring helgens strömavbrott i Ale Els elnät 2024-02-27:

Vi vill börja med att tacka alla som hörde av sig med tips till oss under fredagens strömavbrott. På grund av den kraftiga blåsten var det många träd som föll över elledningar, vilket påverkade stora delar av vårt elnät. De södra delarna av Ale Els elnätet klarade sig däremot bra. Under hela fredagen jobbade vi intensivt med att felsöka och avhjälpa felen löpande.

På lördagen utförde vi ett flertal reparationsarbeten som gjorde att vi behövde bryta strömmen i de områden där vi arbetade. Vi kommer även denna vecka att fortsätta med reparationer vilket gör att vi kan behöva bryta strömmen utan avisering. Du kommer som vanligt att kunna se i vilka områden vi har strömavbrott i vår avbrottskarta på aleel.se och i vår app.

Hur fungerar avbrottsersättning?

Om du har haft ett sammanhängande strömavbrott som varar mer än 12 timmar, har du rätt till avbrottsersättning.
Du behöver inte ansöka om avbrottsersättning utan den betalas ut automatiskt på någon av de efterföljande fakturorna (normalt sett inom tre till sex månader). Du kan läsa mer här: kundo.app/org/ale-el-forum/d/nar-har-jag-ratt-till-avbrottsersattning/

Ale Els avbrottskarta

Här nedan hittar du en avbrottskarta som markerar ut områden med aktuella eller avklarade avbrott. Se färgmarkeringarna för vilken typ av avbrott som det gäller. För att få mer information, klicka på det inringade området för att få upp en informationsruta.

Vill du få pushnotis i din mobiltelefon vid strömavbrott? Ladda ner vår kostnadsfria app och aktivera notifieringar under din profil.

Har du frågor kring avbrottet – ring 0303-33 24 00 eller mejla info@aleel.se
Utanför ordinarie öppettider ska du ringa vårt journummer (SOS Alarm) på 031-703 16 16

Observera att spänningen kan komma tillbaka och försvinna igen under ett pågående avbrott medan vi utför arbete i fält. Ledningarna ska alltid betraktas som spänningsförande även under avbrott.

Skrolla ner för att se aktuella avbrott!