Läs om funktionerna i vår app!

Publicerad: 24 juni, 2021

För ett tag sedan släppte vi en uppgraderad version av vår app. Det var resultatet av ett långt och intensivt utvecklingsarbete tillsammans med Svenska Energigruppen. Appen innehåller en rad nya smarta funktioner som bland annat kan hjälpa dig att förstå och effektivisera din energianvändning. 

Kanske har du redan laddat hem appen? I så fall hoppas vi att du har haft god nytta av den. Om du har synpunkter eller önskemål är vi tacksamma om du hör av dig. Det hjälper oss att göra den ännu bättre.

Oavsett om du redan har testat appen eller fortfarande ska ladda ner den – hittar du här nedan ett axplock av funktioner och tjänster som appen innehåller.

I appen hittar du detaljerade uppgifter om hur mycket el ditt hushåll förbrukar. Statistiken går flera år tillbaka och kan brytas ner på år, månad, vecka, dag eller timme. Graferna och diagrammen ger dig en enkel och pedagogisk överblick.

Genom att lägga in dina uppgifter – till exempel typ av bostad, yta, uppvärmningsform och antal personer i hushållet – kan du se om din förbrukning skiljer sig från andra hushåll med liknande förutsättningar. En jämförelsevis hög förbrukning kan indikera att det finns en bra besparingspotential.

Att sätta upp ett konkret mål kan vara en bra början om du vill effektivisera din förbrukning och sänka dina energikostnader. Appen håller sedan koll på hur det går och skickar dig löpande rapporter via e-post.

Om energiförbrukningen plötsligt förändras på ett onormalt sett kan det vara ett tecken på att det har hänt något med din elektriska utrustning, exempelvis din värmepump eller frys. Sätt upp ett larm så får du så fort det händer en varning via e-post.

Appen innehåller en rad analysverktyg och grunddatan kan även laddas ner separat i flera olika filformat (xls, ods, csv). Funktionen passar dig bra om du exempelvis vill göra egna analyser med utomstående programvaror.

Har strömmen gått? Eller vill du veta om det planeras några avbrott i området där du bor? Med hjälp av avbrottskartan får du snabbt koll på såväl aktuella som avklarade och planerade avbrott i Ale Els elnät.

I appen hittar du alla dina fakturor från flera år tillbaka, och du kan se om en faktura är betald, obetald eller försenad. Fakturorna går även att ladda hem i PDF-format.

Vill du vara med och utveckla appen?

Varmt välkommen med dina synpunkter och önskemål – så att vi kan jobba vidare med att leverera en app som ger mervärde till dig som kund. Du kan mejla kornelia.dunkels@aleel.se eller ringa vår kundservice på 0303-33 24 00.

Ladda ner appen: