Lär känna Ale Els nya VD – Anders Sandeberg

Sedan den 1 oktober är Anders Sandeberg Ale Els nya VD. Han tar över stafettpinnen från Stefan Brandt som varit VD på företaget de senaste tolv åren.

”Vi har haft en väldigt bra dialog och överlämning, jag och Stefan. Nu ser jag fram emot att fortsätta jobba och utveckla Ale El. Det är ett väldigt stabilt och roligt bolag att jobba för”, säger Anders.

Anders Sandeberg är utbildad civilingenjör inom elektroteknik på Chalmers och har en bakgrund inom bil- och telekomindustrin. Han har jobbat på Ale El sedan 2017, bland annat som projektledare för det omfattande projektet med att byta alla Ale Els elmätare och nu senast som Ale Els nätutvecklingschef.

”Det är väldigt spännande att jobba inom energibranschen eftersom det händer väldigt mycket just nu. I media skrivs det framför allt om den volatila elmarknaden och de höga elpriserna – vilket såklart är en stor utmaning för både energibolagen och för våra kunder. Det är med andra ord en väldigt turbulent tid”, säger Anders.

Samtidigt ser han mycket fram emot att fortsätta utveckla och framtidssäkra elnätet. ”Just nu görs stora utbyggnader i Ale kommun och mitt fokus blir då att tillsammans med anställda på Ale El hitta bra lösningar för både elnät och elhandel som gynnar våra kunder.”

”Eftersom jag tidigare har jobbat inom företaget har jag en bred bild över hur det fungerar på Ale El. Jag gillar att det finns stora möjligheter att påverka och det går snabbt från idé till handling – oavsett om det gäller att bygga en ny transformatorstation i fält eller att uppgradera vår app.”

För Anders är det just samarbetet med olika avdelningar på företaget och att få vara med och förändra som särskilt ger honom energi. ”Att få jobba i team och fortsätta att utveckla företaget är något jag brinner för, särskilt eftersom jag själv bor i kommunen. Det blir en extra stolthet att verka i närområdet och se vad vi åstadkommer,” säger Anders. Han tycker även att det ska bli roligt att jobba tillsammans med styrelsen och ledningsgruppen.

Anders Sandeberg bor i Älvängen tillsammans med sin familj. På fritiden hittar de gärna på någon fritidsaktivitet tillsammans – allt från orientering till att åka skidor och spela innebandy. ”Jag är också relativt händig och har man hus finns det alltid något att göra. Det är också ett sätt för mig att koppla av”, säger Anders.