Styrelseporträttet – Ingemar Othzén

Ale El styrelse Ingemar Othzén

Ingemar Othzén har varit med i styrelsen sedan 1997 och ser som sin uppgift att värna om både kommunens ägarintresse och medlemmarnas bästa.

Ingemar har varit delaktig i styrelsearbetet sedan 1997 och är förtroendevald för Centerpartiet. Då Ale Kommun är Ale El-medlem så har kommunen två ombud i styrelsen varav Ingemar är en av dem. För Ingemar handlar alltså styrelseuppdraget om att kombinera ägarintresset för kommunen och samtidigt värna om alla medlemmars bästa. Ingemar är egenföretagare och privat är cykling ett stort intresse, Vätternrundan är ett lopp han deltagit i många gånger.

Vad bidrar du med för effekt i styrelsearbetet?

Jag har lång erfarenhet av styrelsearbete inom såväl ekonomiska föreningar som politiska och ideella verksamheter. Jag tycker att jag har förmåga att vända på frågeställningar och se fler perspektiv.

Berätta om någon händelse som ökade spänningen?

Byggandet och tillbyggnaden av nuvarande kontor på Lunnavägen, inköpet av 20-kV-ledningen från Vattenfall och alla de stormar och oväder som berört oss. Spännande och viktiga händelser där styrelsen och organisationen testas.

Vad eller vem i Ale ger dig extra energi?

Jag får energi av att tillsammans med företagets vd, personal och styrelsemedlemmar lösa problem och förbättra vår förening för våra medlemmar.

Vilka strömningar ser du i styrelsens framtidsfrågor?

Omvärldsfaktorer som vi inte råder över men behöver ha med i våra beräkningar. Företagets utveckling i ett växande Ale och vikten av att värna medlemmarnas (Ale Els ägares) intressen.

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #1 – 2020

På gång i elnätet

För att säkerställa Ales fortsatta tillväxt förstärker vi nu vårt 20-kilovoltsnät. Det är ett av våra största projekt någonsin.

Läs mer…

Ny certifiering gynnar ärliga företag

Energiföretagen Sverige har tagit fram en märkning kallad ”Schysst Elhandel”. Bra initiativ, enligt oss, och vi har nu startat upp arbetet med att certifiera oss.

Läs mer…

Myter om elbranschen

Christer på kundtjänst reder ut några vanliga missförstånd, varnar för företagen på Energimarknadsbyråns svarta lista och tipsar om hur du kan sänka dina elkostnader.

Läs mer…

Kallelse till Årsstämma 13 maj

På grund av Corona-krisen kommer stämman hållas utomhus utan förtäring och med kort agenda. Anmäl dig senast 6 maj om du vill vara med!

Läs mer…

Återbäring – ett tydligt tecken på att din investering ger utdelning

Medlemskapet i Ale El Ekonomisk förening har många förmåner. Här kan du läsa vidare om alla fördelar med ditt medlemskap.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är du också delägare i Ale El Elhandel AB. Ring 0303-33 24 00 för att teckna ett miljöklokt och tryggt elhandelsavtal redan idag!

Klicka här för att teckna elavtal