Pedagogiska utmaningar med stort kundfokus!

Som ett medlemsägt energibolag har Ale El ett självklart kundfokus. Under det senaste året har teamet på Kundservice- och marknadsavdelningen förstärkts av både en marknadskommunikatör och en kundrelationsansvarig.

Energibranschen kan uppfattas som krånglig med ord som nättariffer, hydrologisk balans och effekt. Som kund kan det därför vara svårt att få en helhetsbild över vad som egentligen påverkar elpriset och förbrukningen.

Kornelia, marknadskommunikatör på Ale El jobbar med att tydliggöra vår kundkommunikation på hemsida, i nyhetsbrev och sociala medier. Det senaste projektet är att uppgradera Ale Els app så att den blir mer användarvänlig. Den kommer att lanseras under våren/sommaren 2021.

Det känns kul och utmanande att väcka nyfikenhet och erbjuda kunskap om branschen. Det är viktigt att kunderna känner att de blir bemötta på bästa sätt och att de får svar på sina frågor,” säger Kornelia.

Det senaste tillskottet till Ale El är Nicolas som är nyanställd i rollen som kundrelationsansvarig. Han började i mars och ser fram emot att jobba i ett familjärt, medlemsägt bolag där fokus ligger på kunden. Tidigare har han jobbat i både finansbranschen och elbranschen.

”Jag ser fram emot att jobba nära kund och både utbilda och ha en dialog om hur energibranschen fungerar och hur du som kund kan påverka dina elkostnader,” säger Nicolas.

Kundservice har under pandemin fått jobba på ett nytt sätt, där stora delar har skett på distans.

”Att vara nära i service handlar dock mer om lyhördhet än själva distansen”, säger Carina på kundservice.

”Vi har begränsat tillgängligheten i kundmottagningen men välkomnar alla att höra av sig på mejl och telefon, vi lovar att göra allt vi kan för att ge dig en kundservice i världsklass” avslutar Sarah som ansvarar för avdelningen.

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #1 – 2021

Skicka oss en bild på din vackraste solros och tävla om en robotdammsugare!

Vi följer upp förra årets succé med fröpåsar och passar på att utlysa en tävling där du har chans att vinna en robotdammsugare värd ca 4000 kr.

Läs mer…

Du vet väl om att även företag kan vara medlemmar i Ale El Ekonomisk förening?

Klicka dig vidare nedan och läs om tre av våra ca 375 företagsmedlemmar.

Läs mer…

Vi välkomnar våra nya medlemmar!

I höstas välkomnade Ale El Ekonomisk förening ett flertal nya medlemmar – bland annat Anders Sporre, 55 år

Läs mer…

Sponsring är en viktig del av Ale Els lokala engagemang på den ort där vi varit verksamma i över 50 år. I vårens Medlemsnytt har vi valt att lyfta den lokala fotbollsklubben Surte IS som är en av de föreningar som vi sponsrar.

Läs mer…

Styrelseporträttet – Cecilia Revellé

Cecilia är med i styrelsen för Ale El Elhandel sedan maj förra året. Hon bor med sin familj i Starrkärr och arbetar på Svensk Fastighetsförmedling.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Klicka nedan eller ring 0303-33 24 00 för att teckna avtal med elbolaget du är delägare i. Då får du ett garanterat schysst elavtal med 100 % förnybar energi utan extra kostnad. Och mycket mer i återbäring!

Klicka här för att teckna elavtal