Jobba med oss

Vi söker en Controller!

Har du ett starkt förändringsfokus och vill arbeta med att hitta smidiga lösningar i viktiga processer? Trivs du i en roll där du är med och påverkar och ser resultatet av ditt arbete i din och dina kollegors vardag? Som controller på Ale El har du en viktig roll där ekonomi och IT ligger dig nära. På Ale El blir du en del av ett lokalt energibolag med mycket hög medarbetarnöjdhet!

Om tjänsten

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Ale El.

Arbetsuppgifter

Som Controller blir du en viktig del av en dedikerad ekonomiavdelning på fem personer och du rapporterar till ekonomichefen.

I din roll förväntas du ta fram underlag för risk- och resultatuppföljningsrapporter för vår elhandelsaffär. Här kommer din analytiska sida väl till användning. Marknadsavdelningen kommer vara en av dina beställare av beslutsunderlag inför kommande aktiviteter samt uppföljning av genomförda aktiviteter. Operativ handel med el kan komma att bli aktuellt, där du avropar såld volym el i handelssystemet kopplat till den finansiella elmarknaden.

Vidare innefattar rollen uppföljningar kopplade till de elmätare verksamheten har ute i samhället, där du är delaktig i arbetet med att säkerställa att allting fungerar optimalt samt utveckla processer.

Då du här blir en del av en mindre verksamhet ges du möjlighet att även utvecklas utanför området för ekonomi. Du blir bland annat delaktig i utvecklingsarbetet inom IT och digitalisering och deltar i olika projekt för att effektivisera rutiner och arbetssätt kopplat till affärssystem och övriga IT-frågor. I din roll arbetar du både självständigt och i nära samarbete med dina kollegor på ekonomi så väl som övriga avdelningar. Du har främst interna kontaktytor men är även stundtals i dialog med leverantörer.

Utbildning, erfarenheter och personliga egenskaper

Eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet från arbete inom ekonomi
• Ett starkt IT-intresse. IT-relaterad arbetslivserfarenhet är meriterande
• Obehindrad svenska i tal och skrift
• God systemvana och kunskap i MS Office, i synnerhet i Excel

För att lyckas och trivas i rollen som controller är du handlingskraftig och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse och en god förståelse för affärer och verksamheten i sin helhet. Som person är du analytiskt lagd och kan snabbt skapa en förståelse för siffror och se eventuella avvikelser. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt då du är mån om att göra ett bra arbete. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team och kollegor från övriga avdelningar och det är därför viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra.

Läs mer om tjänsten och ansök genom att klicka här!


Spontanansökan

Du kan alltid skicka in en spontanansökan till info@aleel.se