Ny mottagningsstation i Bohus

Ale El är mitt uppe i rekordstora investeringar där vi löpande förstärker och moderniserar elnätet. Ett av projekten är den nya mottagningsstationen i Bohus, som kommer att vara färdigställd i december 2021. Det är ett av de största projekten någonsin i Ale Els historia. Vi passade på att ställa några frågor till projektansvarige Anders Eliasson.

Varför genomför Ale El projektet?
Ale är en attraktiv kommun och tillväxten är hög. Att fler företag vill etablera sig och fler vill flytta hit är positivt, men innebär en påfrestning för all infrastruktur. Den nya mottagningsstationen stärker upp vårt 20-kilovoltsnät och säkerställer Ales fortsatta tillväxt ur ett elektriskt perspektiv. Efter fem år är projektet snart klart och det har varit otroligt spännande att få vara med hela vägen från idé till
färdig mottagningsstation.

Vad innebär den nya mottagningsstationen?
Vi får tillgång till mer effekt på det överliggande 130 kV-nätet som Vattenfall äger, vilket framtidssäkrar vårt effektbehov. Med tillgång till fler transformatorer får vi även en bättre redundans. Att Vattenfalls 130 kV-ledning passerar genom Bohus
underlättade ansökningsprocessen, då byggnation av en ny mottagningsstation kunde göras i nära anslutning till ledningen.

Vad kan vara bra att veta om den nya mottagningsstationen?
Vattenfall Eldistribution kommer att vara huvudman för stationen då de äger 130 kV-ställverket inklusive transformeringen. Ser du en ökad närvaro av deras fordon i området så är det på grund av tillsyn och underhåll.

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #2 – 2021

Nytt marknadsföringskoncept

Ale El har under hösten börjat jobba med ett nytt marknadsföringskoncept där kunder, medlemmar och medarbetare själva får beskriva hur de upplever företaget.

Läs mer…

Styrelseporträttet: Catharina Eliasson

Varifrån får den mångårige styrelseledamoten i Ale El Ekonomisk förening sin energi?

Läs mer…

Rekordstort intresse för medlemskap

Vårens kampanj för att få fler elnätskunder att investera i bolaget har gett resultat.

Läs mer…

Dags att ansöka om sponsring för 2022

Nu tar vi emot ansökningar för nästa år – så passa på att ansöka med just din lokala förening. Anmälan är öppen året ut.

Läs mer…

Grattis Maria till vinsten i solrostävlingen!

Ale, vi har ett resultat: Vi kan nu presentera förstapristagaren och har även utsett två bidrag som kom på andra och tredje plats.

Läs mer…

Kan-Elbullens dag för 5:e året i rad

Den 4 oktober firade vi, för femte året i rad, den energifyllda Kan-Elbullens dag genom att dela ut kanelbullar på alla pendeltågsstationer i Ale.

Läs mer…

Medlemsrabatt på Cederleüfs & Svenheimers

Ta med dig en vän och fika hos Cederleüfs & Svenheimers på Ale Torg. Ni får två fika för priset av en!

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Med ett elavtal från Ale El Elhandel, som fyller 10 år i år, får du 100% förnybar energi utan extra kostnad – samtidigt som du maximerar din återbäring. Vill du ha hjälp att välja rätt elavtal för dig? Ring Nicolas på 0303-33
24 13.

Klicka här för att teckna elavtal