Ladda ner vår smarta app!

Under 2021 släppte vi en ny version av vår app med uppgraderade, smarta funktioner. Om du inte har laddat ner den än – gör det redan idag. Här listar vi ett par av funktionerna som hjälper dig att effektivisera din energianvändning:

– Följ din energiförbrukning timme för timme.
Här hittar du detaljerade uppgifter om hur mycket el ditt hushåll förbrukar. Statistiken kan brytas ner på år, månad, vecka, dag eller timme. Graferna och diagrammen ger dig en enkel och pedagogisk överblick.

– Jämför din förbrukning med liknande hushåll.
Genom att lägga in dina uppgifter – till exempel typ av bostad, yta, uppvärmningsform och antal personer i hushållet – kan du se om din förbrukning skiljer sig från andra hushåll med liknande förutsättningar. En jämförelsevis hög förbrukning kan indikera att det finns en bra besparingspotential.

– Sätt upp energisparmål och få uppföljning på mejl.
Att sätta upp ett konkret mål kan vara en bra början om du vill effektivisera din förbrukning och sänka dina energikostnader. Appen håller sedan koll på hur det går och skickar dig löpande rapporter via e-post.

Hur gör du för att ta del av appen?
1. Börja med att ladda ner appen på App Store eller Google Play.
2. Logga in med Mobilt BankID eller med ditt kundnummer och postnummer. Sedan kan du själv byta användarnamn och lösenord i appen.
3. Första gången du loggar in får du en guide över de viktigaste funktionerna.
4. Därefter är det bara att börja upptäcka alla möjligheter – du kan utgå ifrån startsidan som heter ”Tjänster” där du får en överblick över vad som finns i appen.
5. Skulle du ha några frågor eller idéer på hur vi kan utveckla appen – mejla kornelia.dunkels@aleel.se

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #1 – 2022

Vad händer egentligen på elmarknaden?

Under 2021 och in på det nya året har vi sett en turbulent elmarknad med extremt höga elpriser.

Läs mer…

En energifylld föreställning i Ale

Teatervinden, Ales lokala kulturförening, presenterar årets föreställning ”Alesnickarna – en väl snickrad historia” som sätts upp i Skepplanda hembygdsgård Grönköp.

Läs mer…

Gå två – betala för en

Besök Repslagarmuseet – ett levande museum i Älvängen. Som medlem i Ale El Ekonomisk förening kan du ta med en vän och enbart betala för en biljett till deras spännande guidade turer.

Läs mer…

Inbjudan till årsstämma 18 maj

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är du välkommen att delta på stämman som i år hålls i Medborgarhuset i Alafors kl 18.00 onsdagen den 18 maj.

Läs mer…

Styrelseporträttet: Torbjörn Andersson

Torbjörn Andersson, styrelseledamot Ale El Elhandel. Han bor i Bohus och har suttit med i styrelsen sedan 2021.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Med ett elavtal från Ale El Elhandel, får du 100 % förnybar energi utan extra kostnad – samtidigt som du maximerar din återbäring. Vill du få hjälp att välja rätt elavtal för dig? Ring Nicolas på 0303-33 24 13.

Klicka här för att teckna elavtal

Lös ordflätan så har du chans att vinna två teaterbiljetter!

I detta nummer av Medlemsnytt har vi en tävling där du kan vinna två biljetter till Teatervindens föreställning ”Alesnickarna – en väl snickrad historia”.

Läs mer…