Frågor och svar om elmätarbytet

När får jag ny mätare?
När det är dags för ditt mätarbyte kontaktas du per post 1-2 veckor innan mätarbytet med närmare information.

Måste jag vara hemma?
Om mätaren sitter tillgänglig på utsidan behöver du inte vara hemma. Om montören på något sätt behöver din hjälp för att komma åt mätaren kontaktar vi dig med föreslagen tid.

Hur lång tid tar bytet?
Ett normalt mätarbyte tar ca 10-15 minuter och strömmen kommer vara bruten vid elmätarbytet.

Kan ni även byta plats på min elmätare?
Vi kommer endast ha möjlighet att göra mätarbyten, och har tyvärr inte möjlighet att utföra några mätplatsflyttar eller mätarskåpsbyten. Om du behöver flytta en mätarplats måste du själv kontakta en behörig elinstallatör.

Är det något som är annorlunda efter mätarbytet?
Efter elmätarbytet kan det bli ett glapp i redovisningen över din förbrukning. Du ser det i statistiken på Mina Sidor eller på fakturan.

Jag har fått informationsbrevet, när kommer ni till mig?
Du kommer att få mer detaljerad information om när vi kommer ca 1-2 veckor innan vi kommer och byter din mätare.

Om jag har ett eget lås på anläggningen?
Sitter det hänglås på mätarskåpet rekommenderar vi dig att ta bort det, annars kommer det att klippas upp och inte ersättas med ett nytt lås.

Kan ni ändra säkring på min anläggning när ni byter mätaren?
Nej vi har inte möjlighet att utföra några upp- eller nedsäkringar i samband med mätarbytet. För att göra detta måste ni kontakta en behörig installatör.

Har du frågor kring din tidsbokning eller vill ändra den?
Frågor angående tidsbokning och bytet av elmätaren hänvisas till Eltel Networks.

Om du fått ett bokningsbrev från Eltel och behöver ändra eller bekräfta din tid: Besök mitt.matarbyte.se och logga in med det användarnamn och lösenord du fått på bokningsbrevet.

Du kan även ringa Eltels kundservice på 031 – 311 33 04. Hit kan du också vända dig för att meddela om du planerar att vara bortrest under en längre tid eller av andra anledningar inte kan finnas tillgänglig på utnämnd tid. Eltels kundtjänst har öppet mellan 8:00 – 20:00 på vardagar och 10:00 – 17:00 på lördagar.