Familjen Hellberg väljer Ale El

Fredrik, Magdalena och Olivia Hellberg

Magdalena och Fredrik Hellberg funderade på området i Kronogården redan när de först hörde talas om byggplanerna för fem-sex år sedan. Men planerna drog ut på tiden och först i oktober 2015 fick de nycklarna i handen och kunde bära flyttkartongerna över tröskeln till sitt allra första hus. Bara två månader senare fick de dottern Olivia.

Fredriks föräldrahem ligger i Nordmarken, Starrkärr och Magdalenas i Nödinge. Fredrik jobbar som mäklare i Nödinge och Magdalena jobbar på kommunens personalavdelning. De gillar båda att styrketräna på gymmet. Det finns verkligen en positiv anda här, det är kul med inflytten bland annat från Göteborg. – Förr kände man varenda kotte i matbutiken men så är det inte längre, säger Fredrik.

Familjen Hellberg tror på fortsatt bra utveckling i kommunen, det känns att det satsas och nu hoppas de att även centrum utvecklingen hänger med. Lite fler klädbutiker och lekplatser står högst på önskelistan. De värdesätter bra kommunikation, de vill inte vara bilburna hela tiden utan tar sig gärna till och från jobbet på cykeln. När de flyttade in i huset trodde de att de skulle behöva två bilar men det visade sig fort att det inte behövdes så nu klarar de sig gott på sin blå kombi.

Magdalena sjunger i gospelkör i Nödinge sedan många år, det är en härlig mix av människor i olika åldrar som samlas en gång i veckan. Fredrik hämtar sin energi i naturen, han gillar att fiska och har fått både öring och regnbåge i Kroksjön/Risveden.-  Fridfullheten i vindskyddet med nåt gott på grillen är oslagbart, men vi uppskattar verkligen närheten både till stan och till naturen säger, Fredrik.

De lever ett socialt liv med många vänner och båda fyller 30 år jämnt nästa år. Möjligheterna till ett bra kalas i det nya huset finns ju, säger Magdalena.

Olivia ska växa upp här i Ale, precis som Magdalena och Fredrik gjort. Det finns stora förutsättningar att stanna länge här. Den nya skolan är jättefin och det är så många barnfamiljer som flyttat in här säger Fredrik.

På frågan om varför de valt att vara kunder hos Ale El svarar Magdalena att de inte tänkt så mycket på det, det har känts självklart. Vi känner oss trygga med att vara Ale Els kunder, ibland får vi påringningar av andra elbolag men de känns inte alltid helt seriösa, säger Magdalena. – Dessutom är det enkelt att få en räkning med både nätavgift och elförbrukning, tillägger Fredrik.