En schysst, rosa nyhet!

Ale El Elhandel blev under sommaren certifierade med Schysst Elhandel, framtagen av branschorganisationen Energiföretagen Sverige.

Kanske har du redan läst om den rosa nyheten i Alekuriren eller på våra sociala medier. Nedan kan du läsa mer om vad det innebär för oss som elbolag samt för dig som kund och medlem.

Idag finns det cirka 140 elbolag i Sverige, varav endast 27 är certifierade med Schysst Elhandel. ”Som ett medlemsägt energibolag är vi väldigt stolta över certifieringen, vars syfte är att elkunder ska kunna känna sig trygga i sitt val av elhandelsbolag. Många kunder hör idag av sig efter att de har pratat med säljare som hävdar att de samarbetar med oss på Ale El eller felaktigt menar att de har information om kundens nuvarande elavtal. Många av dessa aktörer använder sig av tvivelaktiga försäljningsknep och finns även listade på Konsumenternas
Energimarknadsbyrås klagomålslista,” säger Sarah Ander, marknadschef och certifieringsansvarig på Ale El.

I och med certifieringen förbinder sig Ale El Elhandel till 18 kundlöften – för att du som kund ska känna dig trygg i att ditt elavtal har schyssta villkor samt ett pris utan dolda avgifter.

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är det även extra fördelaktigt att välja Ale El Elhandel som din elleverantör – eftersom du då får återbäring för både elnät och elhandel. I slutändan ger det en större retroaktiv rabatt än vad Ale Els konkurrenter
kan erbjuda. Skulle du ha frågor om ditt medlemskap, den nya certifieringen eller våra elavtal – gå in på aleel.se eller kontakta kundservice!

Länktips
Läs gärna mer om Schysst Elhandel på Energiföretagen Sveriges hemsida.
Konsumenternas Energimarknadsbyrås klagomålslista hittar du här.

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #2 – 2020

Delta i vår tävling och vinn ett fint förkläde!

Allt du behöver göra är att lösa rebusen och skicka in ditt svar senast den 14 december. Använd talongen i den tryckta versionen av Medlemsnytt, eller skicka in ditt svar digitalt!

Läs mer…

Hänt under 2020 på Ale El

Trots den rådande pandemin har 2020 varit ett ett intensivt och spännande år på Ale El. Klicka så får du ett litet axplock!

Läs mer…

Till minne av Roland Henningson

Ale Els vd Stefan Brandt berättar om en varm, klok och humoristisk man som gjort stora insatser för Ale El och hela Alebygden.

Läs mer…

Är du medlem i fler energigivande föreningar?

Sponsring är en viktig del av Ale Els lokala engagemang, och just nu tar vi emot ansökningar inför 2021. Tipsa gärna din förening!

Läs mer…

På gång i elnätet

Vi jobbar vidare med att framtidssäkra elnätet. Det innebär rekordstora investeringar och många viktiga projekt.

Läs mer…

Soliga hälsningar från medlemmar!

I förra Medlemsnytt skickade vi ut fröpåsar till alla medlemmar. Nu börjar vi se resultatet.

Läs mer…

Ingen höjning av elnätstarifferna i år

Ale El är ett medlemsägt bolag med god ekonomi och det skulle kännas fel att höja priset mitt under pandemin.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är du också delägare i Ale El Elhandel AB. Ring 0303-33 24 00 för att teckna ett miljöklokt och tryggt elhandelsavtal redan idag!

Klicka här för att teckna elavtal