En energifylld föreställning i Ale

Teatervinden, Ales lokala kulturförening, presenterar årets föreställning ”Alesnickarna – en väl snickrad historia” som sätts upp i Skepplanda hembygdsgård Grönköp. I vårens Medlemsnytt kan du som medlem och delägare i Ale El Ekonomisk förening tävla om biljetter till den spännande pjäsen som handlar om kärlek, sorg och drama – och om människor och deras öden.

Alesnickarna utspelar sig på 1800-talet och handlar om bröderna Pehr och Jonas Bengtsson, deras familjer och öden. Pjäsen är skriven av Christel Olsson Lindstrand och Kent Carlsson som ville lyfta en yrkesgrupp som inte så många vet så mycket om idag. De har intervjuat ättlingar till alesnickarna, läst böcker och tidningsurklipp – som sedan blev grunden till föreställningen.

På sin tid var alesnickarna de bästa snickarna som man kunde anställa. De har byggt många hus i Göteborg och i skärgården med virke från Risveden. Föreställningen är en energifylld historia om människor och deras öden, om kärlek, sorg och drama – blandat med musik, sång och dans. Det berättas om familjer och deras liv, om mordet på Kindsjöholme och om alesnickarnas vedermödor.

Vi på Ale El är stolta sponsorer av Teatervinden, en kulturförening i Ale sedan 2004. I vårens Medlemsnytt kan du nu vara med och tävla om biljetter till en av föreställningarna, söndagen den 5 juni kl 15.00.

Lycka till!

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #1 – 2022

Ladda ner vår smarta app!

Under 2021 släppte vi en ny version av vår app med uppgraderade, smarta funktioner. Om du inte har laddat ner den än – gör det redan idag.

Läs mer…

Vad händer egentligen på elmarknaden?

Under 2021 och in på det nya året har vi sett en turbulent elmarknad med extremt höga elpriser.

Läs mer…

Gå två – betala för en

Besök Repslagarmuseet – ett levande museum i Älvängen. Som medlem i Ale El Ekonomisk förening kan du ta med en vän och enbart betala för en biljett till deras spännande guidade turer.

Läs mer…

Inbjudan till årsstämma 18 maj

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är du välkommen att delta på stämman som i år hålls i Medborgarhuset i Alafors kl 18.00 onsdagen den 18 maj.

Läs mer…

Styrelseporträttet: Torbjörn Andersson

Torbjörn Andersson, styrelseledamot Ale El Elhandel. Han bor i Bohus och har suttit med i styrelsen sedan 2021.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Med ett elavtal från Ale El Elhandel, får du 100 % förnybar energi utan extra kostnad – samtidigt som du maximerar din återbäring. Vill du få hjälp att välja rätt elavtal för dig? Ring Nicolas på 0303-33 24 13.

Klicka här för att teckna elavtal

Lös ordflätan så har du chans att vinna två teaterbiljetter!

I detta nummer av Medlemsnytt har vi en tävling där du kan vinna två biljetter till Teatervindens föreställning ”Alesnickarna – en väl snickrad historia”.

Läs mer…