Läs den senaste informationen om elstödet som betalas ut i februari

Publicerad: 26 januari, 2023

Nu finns mer information om elstödet till elanvändare i elområde 3 och 4 som ska betalas ut i februari. Läs mer här nedan:
  • Utbetalningen kommer att hanteras av Försäkringskassan i samarbete med Swedbank.
  • Försäkringskassan rekommenderar att du som ska få ta del av elstödet ska anmäla ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari, för att utbetalningen ska bli så snabb och smidig som möjligt.
  • Är du redan kund hos Swedbank? Då bör du också kontrollera att du har ett konto i kontoregistret. På Försäkringskassans hemsida hittar du mer information och länkar till bland annat Swedbanks kontoregister.
  • Om det inte finns något konto i Swedbanks kontoregister kommer Försäkringskassan kolla om det finns ett bankkonto registrerat hos dem eller hos Pensionsmyndigheten och därefter betala elstödet dit. Om inget konto finns registrerat någonstans kommer de att skicka ut en betalningsavi som är kostnadsfri att lösa in.
  • Försäkringskassan kommer att börja betala ut stödet den 20 februari.
  • Stödet kommer att betalas ut till privatpersoner i elområde 3 och 4 för perioden oktober 2021–september 2022.
  • För att ta del av stödet behöver du ha stått på elnätsavtalet den 17 november 2022 och bo inom elområde 3 och 4.

Försäkringskassan och banken tydliggör att de inte kommer att kontakta dig för att be dig lämna kontouppgifter eller logga in någonstans. De varnar för bedrägeriförsök under utbetalningsperioden och ber dig vara uppmärksam.

För mer information – gå in på svk.se, Swedbank eller Försäkringskassans hemsida.

Klicka här för att se SVT Nyheters film om Elpriset: ”Hur ska man göra om man vill ha pengarna snabbt?”