Rörligt elpris

Rörligt elpris följer svängningarna på elbörsen och varierar från månad till månad. Alla elhandelsbolag i Sverige köper in el från samma marknad som kallas Nordpool Spot till sina kunder som har rörligt elpris, vilket är den nordiska spotmarknaden för fysisk handel. Det här avtalet passar dig som vill utnyttja elbörsens dalar och som känner att du inte har något emot att priset kan variera. Du kan även läsa mer om rörligt elpris i  Ale Els Särskilda avtalsvillkor.

Det kan vara bra att veta att det finns olika varianter av det rörliga elpriset att välja mellan för dig som kund – läs mer här nedan:

Rörligt elpris

Rörligt elpris baseras på vårt genomsnittliga inköpspris för el och elcertifikat samt vårt påslag per kilowattimme. Elavtalet har även en fast månadsavgift på 25 kr. Har du denna typ av elavtal finns det ingen anledning att flytta din elförbrukning (elkonsumtion) efter hur timpriserna ändras över dygnet.

Rörligt Villavolym

Rörligt Villavolym är ett förmånligt, rörligt elpris för dig med en förbrukning på mellan 10 000–30 000 kWh. Elen som köps in på elbörsen har inget extra marginalpåslag medan den fasta avgiften ligger på 49 kr/månad. Självklart ingår 100 % förnybar energi utan extra kostnad – precis som i våra andra enkla, miljökloka elavtal. Elavtalet är till för dig med lite högre förbrukning som ändå vill ha ett rörligt elpris för att utnyttja elbörsens dalar och som känner att du inte har något emot att priset kan variera.

Timprisavtal

Denna typ av elavtal innebär att du som kund betalar för din förbrukning under den timme som gäller. Det är alltså ett unikt pris som beräknas på ditt uttag. Alla elmätare läses av på timnivå men det är enbart om du väljer ett timprisavtal som du som kund kan påverka dina elkostnader utifrån när du väljer att förbruka din el. Det betyder exempelvis att du kan välja att tvätta eller dammsuga under de timmar då det rörliga elpriset är lägre. Det är mycket ovanligt att privatpersoner har timprisavtal men alla i Sverige har den möjligheten.

Teckna elavtal