Återbäring – ett tydligt tecken på att din investering ger utdelning

Ale el medlemsskap

Medlemskapet i Ale El Ekonomisk förening har många förmåner. Här kan du läsa vidare om alla fördelar med ditt medlemskap.

En del har varit medlemmar i föreningen sedan den startades, andra har ärvt sina andelar eller nyligen gjort en god investering. Ändå är det inte alla som känner till att de är ägare i ett energibolag. Återbäringen är ett tydligt tecken på att din investering ger utdelning – men medlemskapet ger dig också många andra förmåner.

1. Var med och påverka

Som medlem får du rösta på årsstämman och bidrar till att bevara ett kundägt bolag utan krav på vinstmaximering. Syftet är istället att främja medlemmarnas ekonomiska intressen, exempelvis genom lägsta möjliga priser på elnät och elhandel.

2. Köp el från dig själv

Är du både elnätskund och elhandelskund får du återbäring från båda delarna, vilket ger en retroaktiv rabatt som få andra bolag kan matcha. Elen är 100 % förnybar och du får hela elräkningen på samma faktura.

3. Få ut mer av ditt medlemskap

Medlemsnytt är en direktkanal till dig som ägare. Här informerar vi om vad som är på gång och ger dig ibland rabatter och lokala erbjudanden.

4. Stötta lokala energigivare

Vi tar miljö- och hållbarhetsfrågor på största allvar och jobbar hela tiden för att utveckla vårt engagemang för Alebygden, bl a genom sponsring av lokala föreningar.

5. En investering som bär frukt

De senaste åren har återbäring delats ut till alla medlemmar. Du vet väl om att du kan påverka hur mycket du får tillbaka? Säkra upp att du är elhandelskund så maximerar du din återbäring!

Avgränsare

Alla artiklar Medlemsnytt #1 – 2020

På gång i elnätet

För att säkerställa Ales fortsatta tillväxt förstärker vi nu vårt 20-kilovoltsnät. Det är ett av våra största projekt någonsin.

Läs mer…

Ny certifiering gynnar ärliga företag

Energiföretagen Sverige har tagit fram en märkning kallad ”Schysst Elhandel”. Bra initiativ, enligt oss, och vi har nu startat upp arbetet med att certifiera oss.

Läs mer…

Styrelseporträttet

Ingemar Othzén har varit med i styrelsen sedan 1997 och ser som sin uppgift att värna om både kommunens ägarintresse och medlemmarnas bästa.

Läs mer…

Kallelse till Årsstämma 13 maj

På grund av Corona-krisen kommer stämman hållas utomhus utan förtäring och med kort agenda. Anmäl dig senast 6 maj om du vill vara med!

Läs mer…

Myter om elbranschen

Christer på kundtjänst reder ut några vanliga missförstånd, varnar för företagen på Energimarknadsbyråns svarta lista och tipsar om hur du kan sänka dina elkostnader.

Läs mer…

Köp el av dig själv!

Som medlem i Ale El Ekonomisk förening är du också delägare i Ale El Elhandel AB. Ring 0303-33 24 00 för att teckna ett miljöklokt och tryggt elhandelsavtal redan idag!

Klicka här för att teckna elavtal