Åke väljer Ale El

Åke får all sin energi från Ale El

Åke flyttade till Ale och närmare bestämt Nödinge under tidigt 80-tal och har ett starkt engagemang i Ale Kommun och i Ale Permobilklubb som han driver helhjärtat sedan två år tillbaka.

För oss på Ale El och säkert många med oss är Åke ett välkänt leende på gator och torg i kommunen. Han har en social personlighet och älskar att tjôta med folk. –  Jag får all min energi från Ale El, säger Åke, om jag inte skulle kunna ladda upp min permobil så skulle jag inte kunna ta mig ut i den här utsträckningen, jag behöver träffa folk för att få kraft att vara glad och positiv. Många är intresserade av min permobil och frågar mycket. – Du vet den gör 15 kilometer i timmen i maxfart och jag kan köra fem till sju mil på en åtta timmars laddning, berättar Åke vidare. Permobilen är av märket MIDEMA Minicrosse och har två tolv voltsbatterier. Permobilklubbens medlemmar åker på utflykter och gör andra aktiviteter tillsammans.

Målet är att komma in i en vanlig personbil, Åke behöver trimma kroppshyddan lite för att öka rörligheten och möjliggöra det. Åke köper och lagar sin egen mat, matlagningen är ett stort intresse. Grytor och fiskrätter är paradrätter, fläsklägg i ugn är en riktig höjdare säger Åke som är utbildad kock och, förutom Volvo där han spenderat de flesta av sina yrkesverksamma år, har Åke lagat mat på både finkrog och förskola.

Tillgängligheten, närheten och det lokala engagemanget svarar Åke på frågan kring vad han uppskattar mest i relationen med Ale El. Att elnätet är driftssäkert är dessutom extra viktigt för laddningen av permobilen, – Blir det avbrott under laddningen så måste processen starta om från början förklarar Åke. För att få kraft från alla sina aktiviteter var och varannan dag så som glasfusion, sittjympa och bingo så är det viktigt att vara laddad med rätt energi – den från Ale El.