Se vår film Ale El 50 år

I år firar Ale El Ekonomiska föreningen 50 år. I den här kortfilmen vill vi visa på vart det hela började.

Avvikande öppettider under Kristi himmelsfärdhelgen

Onsdagen den 9/5 stänger vår kundmottagning kl. 12:15.

Fredagen den 11/5 har vi stängt i vår kundmottagning.

Välkommen att göra ditt ärende på hemsidan!

Jobba med oss

Beredare – projektansvarig till vår Planeringsavdelning

Du kommer arbeta med Ale Els distributionsnät 0,4 – 24 kV.  Arbetet kan bestå i projektering, beredning, kostnadsberäkning, kontakter med kunder, kommun och entreprenörer samt hantering av tillstånd. Du kommer även ansvara för att sammanställa material och dokumentation inom respektive projekt. Projekten är av varierande storlek och drivs ute på fält såväl som från kontoret. Vi vill vara i framkant på tekniken så vi vill gärna att du har intresse för it och den digitalisering som pågår inom vår bransch.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du gillar att möta våra kunder och samarbetspartners samtidigt som förändring och utveckling av verksamheten är en stimulerande utmaning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är service- och samarbetsinriktad och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Att du är noggrann och sätter säkerheten främst är andra kännetecken för dig.

Vi ser gärna att du har Elkrafttekniks högskoleutbildning eller motsvarande. Men även du som är elmontör, gymnasieelektriker eller har liknande kompetens med några års erfarenhet av arbete med elnät är välkommen att söka. Det är meriterande om du har erfarenhet av högspännings- och lågspänningsledningar upp till 24 kV. Det ses även som meriterande om du har erfarenhet av EBR-konstruktioner, ESA och starkströmsföreskrifter. Och har du kunskaper i dokumentationssystemet DP-Power är det ytterligare ett plus. Det är ett krav att du har B-körkort och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift – gärna även engelska. Tjänsten kan på sikt innebära beredskapstjänstgöring.

För mer information om oss besök vår hemsida         www.aleel.se

Ring gärna Jan Mohr, Planeringschef tel. 0303- 33 24 07 eller VD Stefan Brandt växel tel.  0303- 33 24 00 för mer information
I denna rekrytering samarbetar vi med [ Strategisk HR-Partner Inger Atterskog AB  ]
Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt till:
inger@strategiskhr-partner.se

Välkommen med din ansökan senast Onsdagen den 23 maj 2018 !

Vi firar 50 år lördagen den 26:e maj!

Välkommen på födelsedagskalas!

Vi fyller 50 år i år och det ska förstås firas med besked. 26 maj öppnar vi upp vår innergård på Lunnavägen 2 i Alafors, och där bjuds det på mat från en food-truck, kaffe och tårta, musikunderhållning och roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

Varmt välkommen!

 

Vi gratulerar!

Vi gratulerar Roland Henningsson som fyller 90 år den 2 maj.

Hur kom det sig att det blev Ale El för din del?
-Inför kommunsammanslagningen fanns två svåra frågor att hantera. Den ena var namnet på kommunen och den andra elförsörjningen. Vattenfall hade för avsikt att bli ny eldistributör, men det fanns ett motstånd från de fyra lokala elföreningarna som ville ha kvar sin självständighet. Det var en strid på kniven, men så bildades Ale Elförening 1968. De tidigare elföreningarna hade tre representanter vardera i den nya styrelsen och kommunledningen två. Efter att ha avslutat min anställning i Ale kommun blev jag tillfrågad av valberedningen om jag inte kunde bli ledamot från ägarsidan.
Vad tycker du personifierar Ale El?
-En välskött förening med gott anseende som förändrats mycket genom åren lopp, inte minst när det gäller organisation och utrusning. Företagsformen är bra, en ekonomisk förening med konsumenterna som äger. Det är en angelägenhet för kunderna att ha Ale El som leverantör i bolagssammanhang. Utdelningen i form av återbäring är en positiv del i det hela.
Källa: Alekuriren

Jobba med oss!

Distributionselektriker till vår Drift- och anläggningsavdelning

Du kommer i huvudsak att arbeta med ombyggnad, utbyggnad, drift och service av elnätet, både hög och lågspänningsanläggningar.

Du har utbildning inom el och några års yrkeserfarenhet, gärna från energibranschen/eldistribution. Vi tror att du har lätt för att kavla upp ärmarna och hugga i samt förmåga att se vad som behöver göras. Att du är noggrann och sätter säkerheten främst är andra kännetecken för dig.

Vår uppgift är att trygga elnätsleveranser för våra kunder och alltid leverera el, året runt/dygnet runt. Du kan därför komma att ingå i beredskapstjänstgöring.

Körkort för bil samt svenska i tal och skrift är en nödvändighet.

För mer information om oss besök vår hemsida  www.aleel.se

Ring gärna Mikael Hansson, Drift- och anläggningschef eller VD Stefan Brandt för mer information tel. 0303- 33 24 00

I denna rekrytering samarbetar vi med [ Strategisk HR-Partner Inger Atterskog AB  ]

Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt till:
inger@strategiskhr-partner.se

Välkommen med din ansökan senast Måndagen den 23 april!

 

 

Save-the-date

Boka lördag den 26:e maj redan nu. Mer information om dagen kommer under våren!

Vi ses!

Engångsavgift på fakturan

 

På denna faktura debiteras tre särskilda avgifter bestämda av Riksdagen. Kommer endast en gång per år.

Avgifterna skickas vidare från oss till Svenska Kraftnät, Energimarknadsinspektionen och Elsäkerhetsverket.

 

 

Skepplanda BTK

Skepplanda BTK är en av de föreningar som Ale El stolt sponsrar.

Sponsring är en viktig del av Ale El’s lokala engagemang som syftar till att främja samhällets energigivande hjältar.

Det finns en stolthet i Ale El’s geografiska ursprung, vi njuter av den rena och friska natur som finns där vi verkar och känner glädje över det engagemang och den sociala gemenskap som Aleborna visar. Att ge energi till Ale är något Ale El är riktigt bra på!

Ska bli energifullt att få följa Skepplanda BTK under de kommande året.

Ale Brukshundklubb

 

Ale Brukshundklubb är en av de klubbar som Ale El valt att sponsrar detta år – 2018.

Anna som är ordförande i klubben kom förbi oss en fredag för att hälsa på med sina fina hundar samt hämta lite vinster till lotteriet klubben skulle ha på sitt årsmöte.