Hanna väljer Ale EL

– Miljöansvaret är viktigt för mig

Hanna i Bohus får sin energi på spinning-cykeln och från Ale El!

När vi träffar Hanna Börjesson på Ale Els kontor på Lunnavägen i Alafors slås man av den energi hon utstrålar, hon får den från sin träning säger hon. Och från Ale El, tillägger hon och skrattar.

Hanna är 32 år och bor sedan drygt 2 år i sin mysiga lägenhet i Bohus. Uppväxten i Komarken, Kungälv och att hennes syster bor i Bohus gjorde att hon sneglade åt det här hållet efter att ha bott ett par år i Mölndal. Det stora intresset är träning, Hanna jobbar extra som spinning instruktör på en stor gymkedja i Göteborg. När vi ses har hon gjort sex träningspass på sju dagar men vanligen ligger nivån på två pass per vecka.  Målet är att genomföra en svensk klassiker och hennes första etapp blir Lidingöloppet med 30 kilometers löpning i september följt av Vasaloppet/öppet spår 90 kilometer i februari, Vätternrundan 300 kilometer på cykel i juni och avslutas för Hannas del med Vansbrosimningen på tre kilometer i juli 2017.  – Jag har min egen drivkraft i detta, jag kan tagga till själv och behöver egentligen ingen träningskompis, säger Hanna.

Om 10 år… ja då har jag nog barn och grejer, det skulle vara roligt att få jobba med något som har med motion och hälsa att göra också, det ger mig så mycket energi, säger Hanna som jobbar som säljare inom mediabranschen idag.

På tal om energi så är sommarstugan på en ö i Gullmarsfjorden ytterligare ett ställa att tanka kraft på och Hannas favoritställen i Ale kommun är de fina spåren för både löpning och skidåkning i Dammekärr vid Alehofs klubbstuga. Hon gillar att resa också, det har blivit en hel del härliga resmål så som Portugal, New York, Florida och Bali. Drömresan går tillbaka till New York med en biljett för att se ”Lunkan” spela hockey säger Frölunda Indian-fanet Hanna.

Hanna har ett miljöengagemang och tycker att det känns väldigt bra att Ale El levererar 100% förnybar energi i form av vattenkraft. Miljöbovar som slänger batterierna direkt i soppåsen ger hon inte mycket för, man ska se till att ta ansvar för sin sopsortering. – Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Hanna.

När det gäller sin elförbrukning tror Hanna att hon är som de flesta andra, hon tänker inte så mycket på den. – Det ska bara funka, jag ska kunna ladda mobilen och spis och lampor ska gå igång när jag trycker på dem. Att elen bara finns där är lika självklart som den energi Hanna själv utstrålar.